Tools voor ondernemers

Tools voor ondernemers

Tools voor ondernemers

Waarom moeilijk doen als het met een handige tool kan?

Er zijn gelukkig steeds meer tools op de markt die het ondernemen vergemakkelijken. Dat gaat niet alleen over boekhoudpakketten, maar ook over het bijhouden van wat er moet gebeuren. Geen ondernemer die geen ‘projecten’ heeft. En we werken steeds meer samen, steeds meer digitaal. In de afgelopen jaren heb ik talloze pakketten, tooltjes en platformen getest. En ik deel graag wat voor mij werkt met jou. Want waarom moeilijk doen als het met een handige tool kan?

Alle projecten onder controle

Als je lang genoeg meedraait, dan heb je het ouderwetse planbord misschien nog wel meegemaakt. Met kaarten die je van het ene naar het volgende vak verhuisde. Tegenwoordig is dat planbord heel goed online in te zetten. Ik gebruik Trello om overzicht van mijn projecten te bewaren en – bij complexe projecten – overzicht in projecten. Trello biedt de mogelijkheid om te koppelen met Cloud-oplossingen zodat je je bestanden goed kunt delen, je kunt eenvoudig samenwerken, kortom: als je eenmaal aan Trello gewend bent, dan wil je voor je projecten niet anders meer. Trello kost niets – tenzij je een zeer uitgebreide versie wil. 

Probeer Trello

Gemakkelijk goed voor de dag komen

Vormgeven is een vak. Ik ben de eerste om je aan te raden om voor je visuele uitstraling een goede vormgever te zoeken. Simpelweg omdat het je visitekaartje is. Je eerste indruk. Tegelijkertijd: als je eenmaal een visuele identiteit hebt, dan is het soms verdraaid handig wanneer je zelf ‘even’ die post, die brief, die presentatie kunt maken. Bij voorkeur op basis van een sjabloon die je vormgever gemaakt heeft, of gewoon helemaal zelf. Canva is een geweldig platform waarin je alles kunt vormgeven. Socials, video’s, presentaties, menukaarten… je kunt het zo gek niet bedenken. Eenvoudig én gratis of betaald. Wat jij wilt! 

Probeer Canva

Winstgevende Webinars Maken

De online-educatiemarkt neemt een vlucht die zijn weerga niet kent. Ieder jaar groeit deze markt met miljoenen euro’s, alleen al in Nederland en Vlaanderen. En er is een woud aan tools, platformen en mogelijkheden die, je raadt het al, zichzelf allemaal bij uitstek geschikt vinden om jou te helpen met groeien als online ondernemer. Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan en werd op het gebied van Webinars het meest gelukkig van WebinarJam en Everwebinar. Stabiel, veel integratiemogelijkheden met uiteenlopende platformen en de mogelijkheid om alles geautomatiseerd te verlopen. Je kunt het platform testen voor $1 gedurende 2 weken. Handig he? En als je een training zoekt in het ontwikkelen van een goede webinar… dan kun je gewoon bij Rebels&Roots terecht. 

Probeer WebinarJam

Je socials onder controle

Als er iets tijdrovend kan zijn, is het de aanwezigheid van je merk op Social Media. In de trainingen van Rebels&Roots leer je om dit zo min mogelijk ad hoc te doen – je bent immers ondernemer, geen social media manager! En een geweldig platform om je posts op een door jou gekozen moment te plaatsen zodat het op het juiste moment zichtbaar wordt voor je doelgroep, is buffer. 

Gratis of een beetje betaald, al naar gelang jouw wensen. Het zorgt er bij mij voor, dat ik slechts 1x per kwartaal naar mijn socials hoef te kijken… 

Probeer Buffer

Jouw verhaal goed verteld

Gewoon adverteren werkt niet meer. De tijd dat je met een mooi plaatje en wat eigenschappen of resultaten van jouw product of dienst kon scoren, ligt ver achter ons. Wat jij nodig hebt, is een verhaal. En niet zomaar een verhaal, maar een krachtige Brand Story

En ik laat je graag zien hoe je dat doet.
Download NU – gratis – mijn e-book Geef je merk een stem.

Probeer mijn E-book

Taakjes afvinken

Niet alleen projecten moeten gemanaged – soms moet je ook gewoon taakjes afvinken. En geen betere manier om van je stress af te komen, dan al je taakjes in een lijst te zetten en die vervolgens een voor een af te kunnen vinken. 

Als je Getting Things Done van David Allen hebt gelezen (of een training hebt gevolgd) dan is een systeem voor taakjes onmisbaar. Het zorgt bij mij voor een super-efficiente manier van omgaan met mijn tijd. Mijn voorkeur is To Do van Microsoft, maar Google heeft een vergelijkbaar product (Tasks!). 

Probeer To Do

Ellen van Geene – Communicatiemanager en coach

“Ik ken niemand die zoveel van marketing afweet als Sytske.”

Dave van Wijngaarden – Trivision Automatisering

“Sytske weet steeds de juiste vragen te stellen waardoor de focus blijft op de resultaten van marketing en sales.”

Guus Paalvast - Jopa Events

“Sytske is een inspirator pur sang en heerlijk om mee te werken en naar te luisteren."

if(Content.Pagination ?? App.Settings.Pagination) {
} if(Content.Navigation ?? App.Settings.Navigation) {
}